In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la France!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
1 piece
White demi-baguette
(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)
50 g
Creamy French brie
½ piece
Apple
40 g
Onion chutney
½ piece
Red onion
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ piece
[Persian] cucumber
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
Mustard
½ tablespoon
White wine vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de krieltjes, afgedekt, 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 3 - 5 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de pikante uienchutney. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes. Halveer de mini-komkommer en snijd in halve maantjes. Snijd de brie in plakjes van 1/2 cm dik.
Snijd de demi-baguette in de lengte doormidden. Leg beide helften op een ovenrooster met bakpapier. Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover. Beleg de andere helft met de gekaramelliseerde ui. Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven, of tot de brie is gesmolten.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola, veldsla, appelplakjes, komkommer en krieltjes met de dressing. Leg de bovenste helft van de baguette op de onderste helft en snijd doormidden. Leg de broodjes op de borden en serveer met de krieltjessalade.