Broodje brie met gekaramelliseerde ui
Broodje brie met gekaramelliseerde ui

Broodje brie met gekaramelliseerde ui

met frisse aardappelsalade met appel

In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la France!

Tags:
Veggie
Allergens:
Rye
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

White demi-baguette

(Contains Rye, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame)

50 g

Creamy French brie

(Contains Milk)

½ piece

Apple

40 g

Onion chutney

½ piece

Onion

20 g

Arugula & lamb's lettuce

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3914 kJ
Calories935 kcal
Fat31.2 g
Saturated Fat15.6 g
Carbohydrate133.7 g
Sugar24.5 g
Dietary Fiber18 g
Protein26.1 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten.
  • Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 3 - 5 minuten.
  • Blus af met de pikante uienchutney en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de brie in plakjes van 1/2 cm dik.
Broodje bereiden
3
  • Snijd de demi-baguette in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover.
  • Beleg de andere helft met de gekaramelliseerde ui.
  • Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven, of tot de brie is gesmolten.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en veldsla, appelplakjes, komkommer en aardappelen toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Leg de bovenste helft van de baguette op de onderste helft en snijd doormidden.
  • Leg de broodjes op de borden en serveer met de aardappelsalade.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.