Broodje grillkaas met mangochutney
Broodje grillkaas met mangochutney

Broodje grillkaas met mangochutney

met paprika, ui en knoflook-limoenmayo

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Poppyseed roll

(Contains Wheat May be present Milk, Mustard, Celery, Sesame, Soy, Egg)

20 g

Mango chutney

(Contains Mustard)

1 piece

Onion

½ piece

Bell pepper

½ piece

Garlic

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

¼ piece

Lime

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4108 kJ
Calories982 kcal
Fat48.8 g
Saturated Fat24.9 g
Carbohydrate88 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber18.8 g
Protein39.7 g
Salt4.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Casserole
Small Bowl
Small Non-Stick Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in plakken van 1/2 cm dik.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook, en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met zout en peper.

Grillkaas bakken
5

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en de mangochutney toe. Zorg dat de plakjes kaas helemaal bedekt zijn met de chutney en zet het vuur uit. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en besmeer met de knoflook-limoenmayo. Beleg met de grillkaas. Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelpartjes ernaast.