Broodje grillkaas met mangochutney
Broodje grillkaas met mangochutney

Broodje grillkaas met mangochutney

met paprika, ui en knoflook-limoenmayo

Tags:
Veggie
Allergens:
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Poppyseed roll

(Contains Tarwe May be present Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Sesamzaad, Soja, Ei)

20 g

Mango chutney

(Contains Mosterd)

½ piece

Garlic

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

¼ piece

Lime

100 g

Bell pepper strips

100 g

Chopped ​​onion

200 g

Potato wedges

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

¼ tablespoon

Sunflower oil

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4025 kJ
Calories962 kcal
Fat48.5 g
Saturated Fat24.6 g
Carbohydrate83 g
Sugar19 g
Dietary Fiber16.9 g
Protein39.1 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Paper Towel
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin.  
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in plakken van 1/2 cm dik (zie Tip). 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Groenten bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en paprika 5 - 6 minuten.
  • Voeg de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Kaas bakken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 per kant.
  • Verlaag het vuur en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en de mangochutney toe. Zorg dat de plakjes kaas helemaal bedekt zijn met de chutney en zet het vuur uit. 
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes open en besmeer met de knoflookmayonaise. Beleg met de grillkaas.
  • Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelpartjes ernaast.