Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Witte ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
½ unit
Pruimtomaat
1 unit
Tomaat
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
20 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
7.5 milliliters
Basilicumcrème met citroen
1 unit
Gekruide runderburger
15 g
Grana padano-vlokken
(Contains Egg, Milk)
40 g
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano vlokken over de burgers
Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.