Broodje hamburger met Italiaanse twist
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Allergens:
Gluten
Milk
Soy
Rye
Wheat
Barley
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Wit tarwebroodje

(Contains Gluten, Milk, Soy, Rye, Wheat, Barley May be present Lupin, Tree nuts, Egg, Sesame)

½ unit

Pruimtomaat

1 unit

Tomaat

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

20 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

10 milliliters

Basilicumcrème met citroen

1 unit

Gekruide runderburger

15 g

Grana padano-vlokken

(Contains Egg, Milk)

40 g

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3737 kJ
Calories893 kcal
Fat60 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate45 g
Sugar9 g
Dietary Fiber5 g
Protein42 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Salsa en mayo maken
2

Meng in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.

Hamburger bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano-vlokken over de burgers

Serveren
4

Snijd de broodjes open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.