Broodje hamburger met Italiaanse twist
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en pecorino geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Allergens:
Mustard
Rye
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Hamburger from Meatier

(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)

40 g

Arugula

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

½ piece

Romano pepper

10 milliliters

Basil crème

10 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3751 kJ
Calories897 kcal
Fat59.4 g
Saturated Fat18.6 g
Carbohydrate52.5 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein31.8 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 8 - 10 minuten. 
  • Snijd de tomaat en puntpaprika in kleine blokjes. 
  • Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen en puntpaprika 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Strooi in de laatste minuut de kaas over de burger.
Salsa en mayo maken
3
  • Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de basilicumcrème.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de basilicummayonaise.
  • Leg de burger en de gebakken groenten erop en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de rucola.
  • Meng de overige rucola met de overige tomatensalsa en serveer ernaast.