Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze smaakvolle burger.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Beef-pork burger
1 piece
Carrot bun
20 g
Labneh
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
Red onion
½ piece
Red bell pepper
225 g
Sweet potato
½ piece
Eggplant
1.5 teaspoon
Ground paprika
¼ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
1.25 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een grote kom de zoete aardappel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik. Snijd de paprika in repen. Meng in dezelfde grote kom het paprikapoeder met 1 el olijfolie per persoon. Voeg de paprika en aubergine toe aan de kom en meng tot alle groenten bedekt zijn met de kruiden. Verdeel de aubergine en paprika over een tweede bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 15 minuten van de zoete aardappel mee in de oven. Bak de broodjes de laatste 2 minuten mee in de oven.
Snijd de ui in dunne halve ringen.
Verhit een grillpan of koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en grill of bak de burgers samen met de ui 2 - 3 minuten aan elke kant. Verkruimel de witte kaas in een kom.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Snijd de broodjes open. Besmeer het bovenste deel van elk broodje met labne. Leg hierop de rode ui. Beleg het onderste deel van de broodjes met een paar aubergineplakjes en een paar paprikarepen. Leg hierop de burger. Verdeel de helft van de witte kaas over de burgers. Vouw het broodje dicht.
Leg de hamburgers op de borden. Leg de overige groenten ernaast en verdeel de overige witte kaas erover. Serveer met de zoete-aardappelfriet en de overige labne.
Tip: Houd je van veel saus: meng dan 1 el mayonaise per persoon door de labne.