Broodje hamburger met labne en witte kaas
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met aardappelpartjes en gegrilde groenten

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze smaakvolle burger.

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Sesame
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

1 piece

Carrot bun

(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

100 g

Potatoes

½ piece

Eggplant

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

20 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3828 kJ
Calories915 kcal
Fat57.1 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate61 g
Sugar10.3 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein33.7 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. 
  • Meng in een grote kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
  • Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Bakken
2
  • Meng in dezelfde grote kom de Midden-Oosterse kruiden met 1 el olijfolie per persoon. Voeg de paprika en aubergine toe aan de kom en meng tot alle groenten bedekt zijn met de kruiden.
  • Verdeel de aubergine en paprika over een tweede bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 20 - 22 minuten met de aardappelpartjes mee in de oven.
  • Bak de broodjes de laatste 2 minuten mee in de oven.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
Burgers bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de burgers en ui ui toe en bak de burgers 2 - 3 minuten per kant.
  • Verkruimel de witte kaas in een kom (zie Tip). 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open. Besmeer het broodje met een laagje labne. 
  • Beleg met de ui, een paar aubergineplakjes en een paar paprikarepen. Leg hierop de burger.
  • Verdeel de helft van de witte kaas over de burgers. 
  • Vouw het broodje dicht.
  • Serveer met de aardappelpartjes en de overige labne en groenten (zie Tip).

Tip: Wil je meer saus? Meng dan de labne met 1 el mayonaise per persoon.