Broodje hamburger met labne en witte kaas
Broodje hamburger met labne en witte kaas

Broodje hamburger met labne en witte kaas

met aardappelfriet en gegrilde groenten

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze smaakvolle burger.

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Wheat
Sesame
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

1 piece

Carrot bun

(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Red onion

½ piece

Romano pepper

100 g

Potatoes

½ piece

Eggplant

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

20 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3605 kJ
Calories862 kcal
Fat51.2 g
Saturated Fat18.1 g
Carbohydrate61.8 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber11.9 g
Protein33.7 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappel en snijd in parten. Meng in een grote kom de aardappelparten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de parten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Bakken
2

Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de paprika in repen. Meng in dezelfde grote kom de Midden-Oosterse kruiden met 1 el olijfolie per persoon. Voeg de paprika en aubergine toe aan de kom en meng tot alle groenten bedekt zijn met de kruiden. Verdeel de aubergine en paprika over een tweede bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 20 - 22 minuten met de aardappelparten mee in de oven. Bak de broodjes de laatste 2 minuten ook mee in de oven.

Ui snijden
3

Snijd de ui in dunne halve ringen.

Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Burgers bakken
4

Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de burgers samen met de ui 2 - 3 minuten aan elke kant. Verkruimel de witte kaas in een kom (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Hamburger maken
5

Snijd de broodjes open. Besmeer het broodje met labne. Leg hierop de rode ui. Beleg het vervolgens met een paar aubergineplakjes en een paar paprikarepen. Leg hierop de burger. Verdeel de helft van de witte kaas over de burgers. Vouw het broodje dicht.

Serveren
6

Leg de hamburgers op de borden. Leg de overige groenten ernaast en verdeel de overige witte kaas erover. Serveer met de friet en de overige labne (zie Tip).

Tip: Houd je van veel saus: meng dan 1 el mayonaise per persoon door de labne.