Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan deze smaakvolle burger.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Beef-pork burger
(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)
1 piece
Carrot bun
(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
Red onion
½ piece
Romano pepper
100 g
Potatoes
½ piece
Eggplant
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
20 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappel en snijd in parten. Meng in een grote kom de aardappelparten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de parten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik. Snijd de paprika in repen. Meng in dezelfde grote kom de Midden-Oosterse kruiden met 1 el olijfolie per persoon. Voeg de paprika en aubergine toe aan de kom en meng tot alle groenten bedekt zijn met de kruiden. Verdeel de aubergine en paprika over een tweede bakplaat met bakpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de laatste 20 - 22 minuten met de aardappelparten mee in de oven. Bak de broodjes de laatste 2 minuten ook mee in de oven.
Snijd de ui in dunne halve ringen.
Weetje: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de burgers samen met de ui 2 - 3 minuten aan elke kant. Verkruimel de witte kaas in een kom (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de witte kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Snijd de broodjes open. Besmeer het broodje met labne. Leg hierop de rode ui. Beleg het vervolgens met een paar aubergineplakjes en een paar paprikarepen. Leg hierop de burger. Verdeel de helft van de witte kaas over de burgers. Vouw het broodje dicht.
Leg de hamburgers op de borden. Leg de overige groenten ernaast en verdeel de overige witte kaas erover. Serveer met de friet en de overige labne (zie Tip).
Tip: Houd je van veel saus: meng dan 1 el mayonaise per persoon door de labne.