Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering van het Nederlandse koolsla is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris, heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Knoflookteen
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
1 unit
Portobello
100 g
Rodekool en wortel
(May be present Celery)
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
2 unit
Ei
(Contains Egg)
1 unit
Half-om-half hamburger
(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)
25 g
Danablu
(Contains Milk)
¼ teaspoon
Honing
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Wittewijnazijn
¼ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 210 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. • Snijd de portobello in plakken. • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
• Voeg de groentemix toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. • Bak het ciabatta broodje 8 minuten in de oven. • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.
• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 – 7 minuten 1 omelet per 2 personen. • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de portobello, knoflook, peper en zout 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Verkruimel de danablu boven de omelet.
• Snijd het broodje doormidden en de omelet door de helft. • Beleg het broodje met de hamburger en de omelet. • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.