Broodje hamburger met omelet

Broodje hamburger met omelet

met gebakken portobello, pittige blauwe kaas en coleslaw

Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering van het Nederlandse koolsla is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris, heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

1 unit

Portobello

100 g

Rodekool en wortel

(May be present Celery)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

1 unit

Half-om-half hamburger

(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)

25 g

Danablu

(Contains Milk)

¼ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4450 kJ
Calories1064 kcal
Fat76 g
Saturated Fat28.3 g
Carbohydrate39 g
Sugar6 g
Dietary Fiber9 g
Protein52 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

• Verwarm de oven voor op 210 graden. • Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. • Snijd de portobello in plakken. • Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.

Coleslaw mengen
2

• Voeg de groentemix toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. • Bak het ciabatta broodje 8 minuten in de oven. • Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.

Omelet bakken
3

• Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 – 7 minuten 1 omelet per 2 personen. • Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de portobello, knoflook, peper en zout 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Verkruimel de danablu boven de omelet.

Serveren
4

• Snijd het broodje doormidden en de omelet door de helft. • Beleg het broodje met de hamburger en de omelet. • Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet. • Serveer de broodjes met de overige coleslaw.