.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Hamburger bun with sesame seeds
⅓ piece
Galia melon
50 g
Feta
(Contains Milk)
1 piece
Beef-pork burger
½ piece
[Persian] cucumber
20 g
Lamb's lettuce
2.5 g
Fresh mint
20 g
Aioli
¼ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
¼ tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de hamburgerbollen 3 – 6 minuten in de voorverwarmde oven.Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Verbrokkel ondertussen de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de veldsla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om. Open de hamburgerbol en besmeer beide kanten met aioli.
Beleg de hamburgerbol met wat veldsla en leg de hamburger erop. Meng de overige veldsla met de salade en serveer naast de burger.Garneer de salade met de feta.