Broodje hamburger met zomerse meloensalade
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met mayonaise en verse munt

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen.

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Milk
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

¼ piece

Galia melon

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

1 piece

Beef-pork burger

½ piece

[Persian] cucumber

¼ head

Lollo Bionda

2.5 g

Fresh mint

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories836 kcal
Energy (kJ)3497 kJ
Fat54 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate56 g
Sugar25 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Dressing maken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de hamburgerbollen 3 – 6 minuten in de voorverwarmde oven. Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.

Hamburger bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Verbrokkel ondertussen de witte kaas. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de sla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om. Open de hamburgerbol en besmeer beide kanten met mayonaise.

Serveren
4

Beleg de hamburgerbol met wat sla en leg de hamburger erop. Meng de overige sla met de salade en serveer naast de burger. Garneer de salade met de witte kaas.