Broodje hoisin-aubergine met frieten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hoisin-aubergine met frieten

Broodje hoisin-aubergine met frieten

met gembermayonaise en groene salade met misodressing

Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kan het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

40 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 cm

Verse gember

6.25 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Aubergine

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Rodewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)934 kcal
Energie (kJ)3908 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers24 g
Vezels11.3 g
Eiwitten19 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Rasp

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hoisin-aubergine zonder de frieten. De aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Aubergine bakken
2

Snijd de aubergine in dunne plakken van 1/2 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine, afgedekt, 6 - 8 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur en blus af met de hoisinsaus. Meng de aubergineplakken door de saus en houd warm met het deksel op de pan tot serveren.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Salade aanmaken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 zakje miso, 1 tl sesamolie en 1 tl wittewijnazijn. Snijd de komkommer in halve maantjes. Voeg de komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng goed.

Rode ui pekelen
4

Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de rode ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Gembermayonaise maken
5

Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Serveren
6

Snijd de mini-hamburgerbollen open. Besmeer met de gembermayonaise en beleg met de aubergine en gepekelde rode ui. Verdeel de salade en frieten ernaast.