Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kan het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
40 gram
Slamix: spinazie, rucola en red chard
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 cm
Verse gember
6.25 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Aubergine
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
200 gram
Aardappelen
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Rodewijnazijn
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hoisin-aubergine zonder de frieten. De aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de aubergine in dunne plakken van 1/2 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine, afgedekt, 6 - 8 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur en blus af met de hoisinsaus. Meng de aubergineplakken door de saus en houd warm met het deksel op de pan tot serveren.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?
Meng in een saladekom per persoon: 1/4 zakje miso, 1 tl sesamolie en 1 tl wittewijnazijn. Snijd de komkommer in halve maantjes. Voeg de komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng goed.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de rode ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.
Snijd de mini-hamburgerbollen open. Besmeer met de gembermayonaise en beleg met de aubergine en gepekelde rode ui. Verdeel de salade en frieten ernaast.