Broodje hoisin-aubergine met frieten
Broodje hoisin-aubergine met frieten

Broodje hoisin-aubergine met frieten

met gembermayonaise en groene salade met misodressing

Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kan het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Mini hamburger bun

40 g

Mixed leaves of spinach, arugula & red chard

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 cm

Fresh ginger

6.25 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Red onion

½ piece

Eggplant

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

200 g

Potatoes

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Red wine vinegar

Nutrition Values

Calories934 kcal
Energy (kJ)3908 kJ
Fat48 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate100 g
Sugar24 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein19 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Salad Bowl
Grater

Cooking Steps

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hoisin-aubergine zonder de frieten. De aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Aubergine bakken
2

Snijd de aubergine in dunne plakken van 1/2 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine, afgedekt, 6 - 8 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur en blus af met de hoisinsaus. Meng de aubergineplakken door de saus en houd warm met het deksel op de pan tot serveren.

Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?

Salade aanmaken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 zakje miso, 1 tl sesamolie en 1 tl wittewijnazijn. Snijd de komkommer in halve maantjes. Voeg de komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng goed.

Rode ui pekelen
4

Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de rode ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Gembermayonaise maken
5

Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.

Serveren
6

Snijd de mini-hamburgerbollen open. Besmeer met de gembermayonaise en beleg met de aubergine en gepekelde rode ui. Verdeel de salade en frieten ernaast.