Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kan het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Mini hamburger bun
40 g
Mixed leaves of spinach, arugula & red chard
25 g
Hoisin sauce
(Contains Soy, Wheat, Sesame)
½ piece
[Persian] cucumber
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 cm
Fresh ginger
6.25 g
White miso paste
(Contains Soy, Wheat)
½ piece
Red onion
½ piece
Eggplant
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
200 g
Potatoes
1 teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Red wine vinegar
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng in een grote kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje hoisin-aubergine zonder de frieten. De aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.
Snijd de aubergine in dunne plakken van 1/2 cm. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine, afgedekt, 6 - 8 minuten rondom bruin. Haal de pan van het vuur en blus af met de hoisinsaus. Meng de aubergineplakken door de saus en houd warm met het deksel op de pan tot serveren.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?
Meng in een saladekom per persoon: 1/4 zakje miso, 1 tl sesamolie en 1 tl wittewijnazijn. Snijd de komkommer in halve maantjes. Voeg de komkommer en slamix toe aan de saladekom en meng goed.
Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de rode ui toe, breng op smaak met zout en zet weg tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Rasp de gember fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise met de geraspte gember.
Snijd de mini-hamburgerbollen open. Besmeer met de gembermayonaise en beleg met de aubergine en gepekelde rode ui. Verdeel de salade en frieten ernaast.