Broodje kipburger caprese
Broodje kipburger caprese

Broodje kipburger caprese

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

De kipburger caprese in dit gerecht is geïnspireerd op de Napolitaanse Insalata Caprese. Net zoals in de salade zitten er in deze burger ook stukjes (zongedroogde) tomaat en mozzarella. Een Italiaans feest in burgerformaat!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Barley
Mustard
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

0.12 piece

Red chili pepper

1 piece

Organic white rose roll

(Contains Wheat, Barley May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten)

1 piece

Tomato

50 g

Corn

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Caprese chicken burger

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories750 kcal
Energy (kJ)3137 kJ
Fat34.6 g
Saturated Fat6.4 g
Carbohydrate72.2 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein32.8 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl
Colander
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipburger 8 – 10 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
Bakken
2
  • Bak de rode peper en ui de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipburgers.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de kipburger door de helft. Snijd vervolgens de broodjes open en beleg met 2 halve kipburgers per persoon en de ui.
  • Schep een beetje chili-mayonaise op het beleg.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.