Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist
Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

Broodje kipgehaktballen met Mexicaanse twist

met salade van mais, tomaat en chili-mayonaise

De kipgehaktballetjes zijn alvast voor je gekruid met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en peterselie. Zo zet je al binnen 20 minuten een smaakvol gerecht op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Barley
Rye
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount
Onion

1 piece

Onion

Red chili pepper

0.12 piece

Red chili pepper

White demi-baguette

1 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

Tomato

1 piece

Tomato

Corn

50 g

Corn

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

Mayonnaise

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Sweet chili sauce

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

[Persian] cucumber

½ piece

[Persian] cucumber

Chicken meatballs with Italian seasoning

3 piece

Chicken meatballs with Italian seasoning

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories828 kcal
Energy (kJ)3466 kJ
Fat38.4 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate81.6 g
Sugar18.5 g
Dietary Fiber11.7 g
Protein34.8 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Gehaktballen bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten.
  • Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Salade maken
3
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en vul met 3 gehaktballen per persoon en de ui.
  • Schep er een beetje chili-mayonaise op.
  • Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de broodjes met de salade ernaast.