Broodje kipgyros met aioli
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfoodklassieker. Je bereid dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

100 g

Chicken gyros

1 piece

Turkish bread

¼ head

Butter lettuce

½ piece

Carrot

½ piece

Tomato

¼ piece

[Persian] cucumber

25 g

Aioli

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories651 kcal
Energy (kJ)2725 kJ
Fat31 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate56 g
Sugar10 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Kipgyros bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Raspen en snijden
2

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd 2 bladen botersla per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Salade maken
3

Snijd het broodje open en besmeer met de aioli. Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng in een saladekom de overige groenten en gesneden botersla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de salade.