Broodje kipgyros met aioli
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfood-klassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma.

Tags:
Extra Veggies
Family
Calorie Smart
Allergens:
Egg
Mustard
Rye
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

100 g

Chicken gyros

¼ head

Butter lettuce

1 piece

Carrot

½ piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

25 g

Aioli

(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

1 piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories728 kcal
Energy (kJ)3045 kJ
Fat44.1 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate52.4 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein26.8 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Kipgyros bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in fijne ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de ui in 6 - 8 minuten gaar (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Raspen en snijden
2
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Houd 2 boterslabladen per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn.
  • Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Salade maken
3
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd het broodje open en besmeer met de aioli.
  • Beleg met de boterslabladen, een paar komkommer- en tomatenplakken, wat rauwe ui en geraspte wortel.
  • Meng in een saladekom de peterselie met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Voeg de overige groenten en gesneden botersla toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden.
  • Schep de kipgyros erop.
  • Serveer met de salade.