Met dit recept geef je een gezonde twist aan een streedfood-klassieker. Je bereidt dit broodje met gyros, de Griekse variant op shoarma.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
100 g
Chicken gyros
¼ head
Butter lettuce
1 piece
Carrot
½ piece
Tomato
½ piece
[Persian] cucumber
25 g
Aioli
(Contains Egg, Mustard May be present Molluscs, Milk, Celery, Soy, Gluten, Sesame, Fish, Crustaceans)
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
1 piece
White ciabatta
(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White wine vinegar
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.
Weetje: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.