.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
3 unit
Gekruide rundergehaktballetjes
½ teaspoon
Gerookt paprikapoeder
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
100 g
Passata
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
½ unit
Komkommer
1 unit
Tomaat
2.5 g
Verse bieslook
(May be present Celery)
½ tablespoon
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
1 teaspoon
Honing
150 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Hamburgerbol
(Contains Gluten, Milk, Sesame, Lupine May be present Tree nuts, Soy, Egg)
½ unit
Sjalot
¾ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen grondig en snijd er frieten van 1/2 – 1 cm van. Meng de frieten op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak de laatste 5 – 7 minuten de hamburgerbol mee in de oven.
Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel en bak de gekruide gehaktballen in 5 – 6 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Zet het vuur middelmatig, voeg de overige zonnebloemolie toe aan dezelfde hapjespan en fruit de sjalot, knoflook, rode peper, 1/2 tl gerookt paprikapoeder per persoon en 1 tl gemalen komijnzaad per persoon 2 minuten in de hapjespan. Schenk de passata, zwarte balsamicoazijn, honing en 10 ml sojasaus per persoon in de hapjespan en breng zachtjes aan de kook.
Zet het vuur middellaag zodra de saus kookt en voeg de gehaktballen weer toe aan de hapjespan. Dek af en laat nog 7 – 9 minuten zachtjes koken, of totdat de gehaktballen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe goed door.
Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten of snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaat in smalle parten en snijd de bieslook fijn (bewaar een beetje als garnituur bij stap 6). Voeg toe aan de saladekom en schep goed om.
Beleg de hamburgbollen met de gehaktballen in tomatensaus en garneer met de overige bieslook. Serveer de broodjes met de komkommersalade, de ovenfrieten en 1/2 el mayonaise per persoon.