Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en salade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Vis

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe May be present Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

5 g

Fresh dill

(May be present Selderij)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Vis)

30 g

Arugula & lamb's lettuce

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2739 kJ
Calories655 kcal
Fat39.8 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate39 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein29.8 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Bowl

Cooking Steps

Salade maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd 4 komkommerplakjes per persoon om later te gebruiken en snijd de rest in blokjes.
  • Bak de ciabatta 8 - 10 minuten in de oven.
Voorbereiden
2
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de helft van de ui, de komkommerblokjes, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Zalmsalade maken
3
  • Snijd de dille fijn.
  • Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de dille en de overige ui.
  • Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Snijd de broodjes open en beleg met de zalmsalade en de komkommerplakjes.
  • Leg op ieder bord een broodje en serveer de salade ernaast. 

Weetje: Door de zalm is dit gerecht rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.