Pita pulled chicken
Pita  pulled chicken

Pita pulled chicken

met ingelegde komkommer en wortel-gembersalade

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pulled chicken

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

½ teaspoon

Fresh ginger

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

50 g

Slaw mix

150 g

Diced potato

1.5 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Sugar

to taste

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2934 kJ
Calories701 kcal
Fat22.3 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate86 g
Sugar10.9 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein32.9 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de pitabroodjes 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes met het paprikapoeder 15 minuten, of tot de aardappelblokjes gaar zijn (zie Tip). 
  • Rasp ondertussen de gember met een fijne rasp.
  • Meng in een kom de wittekool en wortel met de gember en mayonaise naar smaak. Schep goed om en bewaar apart.

Tip: Bak je het voor meer dan 2 personen, gebruik dan 2 koekenpannen.

Zoetzuur maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en een snuf zout.
  • Voeg de komkommer, ui en rode peper toe. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de pulled chicken toe.
  • Verwarm, al roerend, ongeveer 4 minuten.
Serveren
4
  • Snijd de pitabroodjes open, vul met de wortel-gembersalade en schep de pulled chicken erop. Verdeel de ingelegde komkommer en ui over de broodjes.
  • Verdeel de broodjes over de borden en serveer met de overgebleven groenten, de aardappelblokjes en mayonaise naar smaak.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!