In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Red onion
15 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
100 g
Rainbow slaw mix
1 piece
White bread roll
⅓ sachet(s)
BBQ spice rub
100 g
Pulled pork
30 g
Arugula & lamb's lettuce
15 g
Sliced jalapeños
25 g
Aioli
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
White wine vinegar
50 milliliters
Low sodium beef stock
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
1.5 tablespoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.
Snijd de ciabatta open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer het broodje met de jalapeños en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.