Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui
Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

met knapperige koolsalade

In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Red onion

15 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

100 g

Rainbow slaw mix

1 piece

White bread roll

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

100 g

Pulled pork

30 g

Arugula & lamb's lettuce

15 g

Sliced ​​jalapeños

25 g

Aioli

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

50 milliliters

Low sodium beef stock

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1.5 tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories916 kcal
Energy (kJ)3834 kJ
Fat67 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate48 g
Sugar14 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Rode ui bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, witte kool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

Afwerken
3

Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Snijd de ciabatta open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer het broodje met de jalapeños en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.