Broodje rookworst met honing-mosterdsaus
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

met gebakken ui, augurk en frisse salade

Dit heerlijke broodje met ambachtelijk bereide rookworst zet je al binnen 15 minuten op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Barley
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Easy peel orange

1 piece

Organic white rose roll

(Contains Wheat, Barley May be present Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin, Gluten)

1 piece

Smoked pork sausage

½ piece

Onion

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

25 g

Chopped ​​pickles

10 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

⅓ head

Butter lettuce

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories873 kcal
Energy (kJ)3653 kJ
Fat49.9 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate75.4 g
Sugar17.4 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein26.5 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

 

Salade maken
2
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes.
  • Snijd of scheur de bladen van de botersla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.
  • Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken en bereiden
3
  • Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise. De overige mayonaise kun je verwerken in een lunchsalade of gebruiken om je boterham mee te beleggen.

Brood beleggen en serveren
4
  • Snijd de rookworst in de lengte doormidden.
  • Snijd het broodje doormidden en smeer op beide helften de honing-mosterdsaus.
  • Beleg het broodje met de rookworst, gebakken ui en augurken.
  • Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.