Brownies met cheesecake
Brownies met cheesecake

Brownies met cheesecake

+/- 9 stuks | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor brownies met frambozen en kokos.

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

400 g

Chocolate cake mix

(Contains Wheat May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Milk, Egg, Soy, Lupin)

Not included in your delivery

15 milliliters

Water

tablespoon

Brown sugar

8 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3161 kJ
Calories755 kcal
Fat6.8 g
Saturated Fat4.3 g
Carbohydrate155.2 g
Sugar96.2 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein12 g
Salt4.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Bowl
Small Bowl
Hand mixer

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Haal de roomkaas uit de koelkast. Laat beide op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakblik van 20x20 cm met bakpapier (zie Tip).

Tip: Heb je geen bakblik in huis? Gebruik dan een vierkante ovenschaal.

Beslag mixen
2
  • Mix in een grote kom de cakemix met 80 ml water, de boter en 2 eieren tot een egaal beslag (zie Tip). Dit vormt het brownie beslag.
  • Bewaar het eigeel van 2 overige eieren. Dit doe je door de eierschaal in twee delen te breken. Giet de eierdooier van de ene eierschaal naar de andere. Wanneer je enkel je eigeel overhoudt, giet die in een kleine kom. Herhaal dit nog een keer.
  • Mix in een andere kom eerst de roomkaas tot een luchtig geheel.
  • Voeg hierna de twee eierdooiers en suiker toe en meng goed. Dit vormt het cheesecake beslag.

Tip: Heb je een (hand)mixer? Mix het beslag dan 4 minuten met een vlindergarde.

Bakvorm vullen
3
  • Giet het brownie beslag in het bakblik met bakpapier. Zorg dat de volledige bodem bedekt is.
  • Voeg per eetlepel verschillende hoopjes van het cheesecake beslag toe op het oppervlak.
  • Neem een lepel en maak vloeiende bewegingen door de twee beslagen om een marble effect te verkrijgen.
  • Bak de brownie 25 - 30 minuten in de oven. De brownie is klaar wanneer er barstjes in de bovenkant komen.
Serveren
4

Haal de brownie uit de oven (zie Tip) en laat 20 minuten afkoelen. Snijd in circa 9 stukken en schep ze één voor één uit het bakblik.

Tip: Gebruik een satéprikker om te controleren of de brownie gaar is. De brownie mag nog plakkerig zijn vanbinnen. Is het deeg nog te vloeibaar? Bak de brownie dan nog enkele minuten.