Bruine tortilla's met kikkererwten en feta
Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

Bruine tortilla's met kikkererwten en feta

met tomaat-komkommersalade en labne-mangosaus

Met in januari de populairste Balans-recepten van 2020 op het menu ben jij verzekerd van een goede start.

Allergens:
Gluten
Milk
Egg
Sulphites
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Kikkererwten

1 teaspoon

Paprikapoeder

½ unit

Komkommer

125 g

Rode cherrytomaten

3 unit

Bruine mini tortilla

(Contains Gluten)

25 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

40 g

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

20 g

Mangochutney

(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2736 kJ
Calories654 kcal
Fat26 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate74 g
Sugar21 g
Dietary Fiber16 g
Protein22 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Sieve
Tall-Sided Pan
Large Bowl
Aluminum Foil
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.

Kikkererwten bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom. Verpak ondertussen de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.

Smaakmakers klaarmaken
3

Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten door de groenten in de grote kom.

Serveren
4

Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.