Met in januari de populairste Balans-recepten van 2020 op het menu ben jij verzekerd van een goede start.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ pack
Kikkererwten
1 teaspoon
Paprikapoeder
½ unit
Komkommer
125 g
Rode cherrytomaten
3 unit
Bruine mini tortilla
(Contains Gluten)
25 g
Feta
(Contains Milk)
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
40 g
Labne
(Contains Milk, Egg, Sulphites)
20 g
Mangochutney
(Contains Mustard May be present Tree nuts, Peanuts)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg samen in een grote kom. Verpak ondertussen de tortilla's per twee in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Verkruimel de feta.Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten door de groenten in de grote kom.
Serveer de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel de kikkererwtensalade over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.