Brunchbox | Moederdag | BE
Brunchbox | Moederdag |  BE

Brunchbox | Moederdag | BE

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, vers appelsiepsap en gekookte eieren

Niets beter dan op Moederdag verrast worden met een heerlijke brunch! Met de Brunchbox is dat zo geregeld. Met drie verschillende receptjes voor vier personen, verse smoothies en een gekookt eitje wordt niet alleen mama, maar iedereen aan tafel in de watten gelegd.

Op het menu: wentelteefjes van suikerbrood met mascarpone, yoghurt-bowls met vers fruit en gevulde croissants met ham en kaas. Als dat geen verwennerij is!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Sesame
Oats
Walnuts
Cashews
Egg
Lupine
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1 pack

Danerolles croissant dough

50 g

Cured ham

75 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

500 g

Greek yogurt

(Contains Milk)

½ pack

Granola

(Contains Sesame, Oats, Walnuts, Cashews May be present Lupin, Peanuts, Tree nuts, Milk, Egg, Soy)

1 piece

Sugar bread

(Contains Egg, Lupine, Milk, Wheat May be present Gluten, Milk, Tree nuts, Sesame, Soy)

300 g

Fresh raspberries and blueberries

100 g

Mascarpone

(Contains Milk)

6 piece

Egg

200 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Ground cinnamon

250 g

Strawberries

6 piece

Easy peel orange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)11686 kJ
Calories2793 kcal
Fat130.6 g
Saturated Fat60.7 g
Carbohydrate303.5 g
Sugar190 g
Dietary Fiber29.3 g
Protein76.8 g
Salt9.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Tall-Sided Pan
Lidded saucepan
Serving platter

Cooking Steps

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd zes driehoeken los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Wentelteefjes maken
2
  • Snijd het suikerbrood in sneetjes van 2 cm dik.
  • Klop in een diep bord de melk, 2 eieren, 1/2 zakje kaneel en een snufje zout met een garde.
Wentelteefjes bakken
3
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wentel de plakken suikerbrood door het eimengel, leg in de pan en bak ongeveer 3 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.

 

Eieren koken
4
  • Zet een steelpannetje op het vuur met genoeg water om de rest van de eieren helemaal onder water te zetten. 
  • Breng het water aan de kook en voeg de overige eieren voorzichtig één voor één toe met een lepel zodra het water goed aan de kook is.
  • Kook de eieren 6 minuten voor een zacht- en 8 minuten voor een hardgekookt eitje.
Yoghurt voorbereiden
5
  • Pers het sap van de sinaasappels uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes.
  • Garneer de yoghurt met de granola.
  • Maak met blauwe bessen en aardbeien een hart op de yoghurt (zie Tip).

Tip: Serveer eventueel het overige fruit ernaast.

Serveren
6
  • Dek de tafel met de yoghurt-bowls, gekookte eitjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de croissants op een serveerschaal.
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden en garneer met de mascarpone en frambozen.

Tip: Fijne moederdag!