Brunchbox | Pasen | BE
Brunchbox  | Pasen | BE

Brunchbox | Pasen | BE

4 porties | Box met 3 brunchrecepten en versgeperst appelsiensap

Genieten van een heerlijke en rijkgevulde brunch met vaderdag? Het wordt je met onze Brunchbox wel heel makkelijk gemaakt! In de box zit alles dat je nodig hebt voor een geslaagde brunch, inclusief makkelijk te volgen recepten natuurlijk. Zoals de brunchklassieker "eggs benedict" met gerookte zalm en spinazie, of ham-kaas croissants, vers uit de oven. Vul de rest van de tafel met yoghurt-fruitbowls en een batard met roomboter. Genieten maar!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Egg
Fish
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

500 g

Organic Greek yogurt

(Contains Milk)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

200 g

Hollandaise sauce

120 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

200 g

Spinach

1 pack

Danerolles croissant dough

75 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

1 tablespoon

Honey

100 g

Cured ham

4 piece

Brioche bun

2 piece

Pear

120 g

Cranberry & walnut mix

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

2 piece

Easter brioche

1 piece

Bonne Maman - Strawberry

175 g

Easter eggs with praline

75 g

Bunny shaped butter

(Contains Milk)

6 piece

Easy peel orange

Not included in your delivery

4 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)17761 kJ
Calories4245 kcal
Fat215.3 g
Saturated Fat103 g
Carbohydrate442.8 g
Sugar282.4 g
Dietary Fiber31.7 g
Protein114.5 g
Salt11.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Slotted Spoon
Large Pan
Saucepan
Serving platter

Cooking Steps

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd de zes driehoekjes los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Spinazie bakken
2
  • Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Bak de briochebroodjes en paashaantjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Eieren pocheren
3
  • Breng een grote pan met water aan de kook (zie Tip). Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat. Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

Brioche beleggen
4
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Snijd de briochebroodjes open en leg op de borden. Beleg met een schep spinazie en een plakje zalm. Leg de eieren hierop en schenk de hollandaisesaus hierover.
Yoghurt
5
  • Pers het sap van de sinaasappels uit.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Garneer met de peer, cranberry-pittenmix en besprenkel met de honing.

 

Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paashaantjes, jam, roomboter, yoghurt, broodjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de gevulde croissants op een serveerschaal en zet op tafel.

Tip: Vrolijk Pasen!