Voor dit lekkere tussendoortje maak je zelf perenjam. Dit lijkt een tijdrovende bezigheid, maar wij hebben een methode waarmee je zó klaar bent. De peer snijden, ingrediënten in een steelpan, laten pruttelen en klaar is kees. Ook leuk: maak iets meer jam en bewaar dit in lege potjes. Ontzettend leuk om uit te delen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
unit
Peer
unit
Handsinaasappel
unit
Steranijs
unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
unit
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
unit
Gemalen peper
g
Bruine suiker
pinch
Zout
tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de peer in kleine blokjes. Was de handsinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Meng de basterdsuiker, steranijs en een snufje zout in een steelpan met deksel en laat de suiker om matig vuur al roerende licht bruin kleuren, karamelliseren. Voeg de peer en 1 tl sinaasappelrasp toe, zet het vuur laag en roer goed door.
Voeg vervolgens de zwarte balsamicoazijn toe en 3 el sinaasappelsap. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal daarna de deksel van de pan en laat de jam als nodig inkoken zodat deze verder indikt. Haal daarna de steranijs uit de pan en prak de jam grof met een vork of pureestamper.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakken, leg deze op een ovenrooster met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Smeer de olijfolie goed uit en bak de ciabatta 5 – 10 minuten in de oven goudbruin.
Beleg de ciabatta met de perenjam, verdeel de geitenkaas erover en garneer met olijfolie, gemalen peper en een klein beetje overgebleven sinaasappelrasp.