Bulgogi biefstuk roerbak
Bulgogi biefstuk roerbak

Bulgogi biefstuk roerbak

met Koreaanse kruiden en sperziebonen

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaak van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Celery
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Marinated steak

(Contains Celery May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Sesame, Soy)

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

75 g

Quick-cook brown rice

150 g

Green beans

½ piece

Lime

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Onion

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 piece

Romano pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2810 kJ
Calories671 kcal
Fat18 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate82.5 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber13.7 g
Protein38.7 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Wok or sautépan
Colander
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Meng in een kom de biefstuk met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix. Laat staan zodat de smaken kunnen intrekken. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten snijden
2
  • Breng een bodempje water aan de kook in een grote wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen toe en kook 2 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in partjes.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, ui en knoflook toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus en 25 ml water per persoon toe. Verwarm nog 2 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten, of tot de saus is ingedikt.
  • Pers in de laatste minuut 1 limoenpartje per persoon uit boven de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe. Bak 1 – 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en snijd in dunne plakjes. 
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groenten met saus erbovenop. Verdeel de biefstuk over de borden.
  • Garneer met de pinda's, gomasio en 1 limoenpartje per persoon.