Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten
Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

Bulgogi biefstukreepjes met rijst en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Allergens:
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

100 g

Steak strips

1 piece

Egg

75 g

Jasmine rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesamzaad)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soja, Tarwe)

1 piece

Garlic

50 g

Slaw mix

0.12 pinch

Chili flakes

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesamzaad)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Calories676 kcal
Energy (kJ)2827 kJ
Fat23 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate79 g
Sugar17 g
Dietary Fiber3.1 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg na 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. Meng ondertussen in een kom de biefstukreepjes met de sesamolie en de sojasaus. Laat even staan, zodat de smaken kunnen intrekken.

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al dertig minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2

Snijd de komkommer in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de wittekool en wortel in een kom met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Roerbakken
3

Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de bulgogisaus, de chilivlokken en de biefstukpuntjes met marinade toe en roerbak 2 - 4 minuten.

Tip: Let op: de chilivlokken zijn erg pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Begin dan met ½ tl chilivlokken per persoon en proef voordat je meer toevoegt, of laat de chilivlokken achterwege.

Serveren
4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukpuntjes met de saus erover. Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord. Schep de wortel en wittekool ernaast. Leg de komkommerschijfjes erbij. Garneer met het zwarte sesamzaad.