Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten
Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

Bulgogibowl met biefstukreepjes en zoetzure groenten

met Koreaanse-stijl saus en gekookt ei

Weinig tijd om in de keuken te staan? We hebben de wittekool en wortel alvast voor je gesneden, waardoor je dit recept supersnel op tafel zet.

Allergens:
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

100 g

Steak strips

1 piece

Egg

75 g

Jasmine rice

½ piece

[Persian] cucumber

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Garlic

50 g

Slaw mix

¼ piece

Red chili pepper

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories653 kcal
Energy (kJ)2734 kJ
Fat19 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate80 g
Sugar17 g
Dietary Fiber3.4 g
Protein38 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg in de laatste 5 - 6 minuten de eieren toe en kook ze halfzacht. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Laat de eieren schrikken in koud water. Meng ondertussen in een kom de biefstukreepjes met de sesamolie en de sojasaus. Laat even staan zodat de smaken kunnen intrekken.

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al 30 minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittekool en wortel met een snufje zout en per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Roerbakken
3

Verhit, wanneer de rijst en eieren nog 5 minuten moeten koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut. Voeg de bulgogisaus en de biefstukpuntjes met marinade toe en roerbak 1 minuut.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukpuntjes met de saus erover. Pel het ei en snijd doormidden. Leg het gehalveerde ei op het bord. Schep de wortel en wittekool ernaast en leg de komkommerschijfjes erbij.