Bulgogibowl met Koreaanse stijl biefstukreepjes
Bulgogibowl met Koreaanse stijl biefstukreepjes

Bulgogibowl met Koreaanse stijl biefstukreepjes

met rijst, zoetzure groenten en pinda's

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy
Peanuts
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

100 g

Steak strips

75 g

Jasmine rice

1 piece

[Persian] cucumber

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ piece

Garlic

75 g

Slaw mix

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Sambal

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2585 kJ
Calories618 kcal
Fat14.4 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate84.4 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein35.3 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast (zie Tip).
  • Meng in een kom de biefstukreepjes met de bulgogisaus en de sojasaus.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten.
  • Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Het best kun je de biefstukreepjes al 30 minuten tot een uur van tevoren uit de koelkast halen. Dan zijn ze ook vanbinnen op temperatuur en krijg je een malser resultaat.

Snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in plakken.
  • Meng in een kom de komkommer, wittekool en wortel met een snufje zout en per persoon: 1 tl suiker en 1 1/2 el wittewijnazijn. Laat staan tot serveren.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Roerbakken
3
  • Verhit, wanneer de rijst nog 5 minuten moet koken, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de biefstukreepjes met marinade en sambal naar smaak toe en roerbak 1 minuut.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de biefstukreepjes met de saus erover.
  • Serveer de wortel, wittekool en komkommer ernaast. 
  • Besprenkel met de honing-gemberdressing.
  • Garneer met de gezouten pinda's.