Bulgur-linzensalade gecombineerd met zachte avocado en een krachtige kaas. Heerlijk met geroosterd amandelschaafsel en rode ui uit de oven. Little-gem is een stevige slasoort waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Groene linzen
45 g
Bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
½ g
Rode ui
10 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
½ unit
Avocado
1 unit
Little gem
40 g
Danablu
(Contains Milk)
300 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middelhoog vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 10 minuten in de oven.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de little gem fijn en bewaar de little gem in een saladekom.
Voeg de bulgur, linzen, de avocado en de helft van de dana blue toe aan de saladekom. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana blue.