In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van feta. Little gem is een stevige slasoort, waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Green lentils
45 g
Bulgur
½ piece
Onion
10 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 piece
Avocado
1 piece
Tomato
2 piece
Little gem
¼ piece
Lemon
50 g
Feta
(Contains Milk)
to taste
Salt and pepper
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sugar
1 teaspoon
Balsamic vinegar
Bereid de bouillon met ruim water in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de avocado (zie WEETJE) doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Tip: Wist je dat een avocado sneller rijpt als je hem naast een appel of banaan legt?
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenparten en de avocado.
Tip: Door de linzen, bulgur en avocado bevat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde stoelgang en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.