Bulgur-linzensalade met feta
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met de unieke smaak van feta. Little gem is een stevige slasoort, waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt. De geroosterde amandelen zorgen voor een lekkere bite.

Tags:
Veggie
Allergens:
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Green lentils

45 g

Bulgur

½ piece

Onion

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Avocado

1 piece

Tomato

2 piece

Little gem

¼ piece

Lemon

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sugar

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories595 kcal
Energy (kJ)2490 kJ
Fat48.8 g
Saturated Fat16.1 g
Carbohydrate21.5 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein15.7 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon met ruim water in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe. Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado (zie WEETJE) doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Tip: Wist je dat een avocado sneller rijpt als je hem naast een appel of banaan legt?

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten. Verkruimel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenparten en de avocado.

Tip: Door de linzen, bulgur en avocado bevat dit gerecht meer dan de helft van de ADH vezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde stoelgang en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.