Bulgur-linzensalade met geitenkaas
Bulgur-linzensalade met geitenkaas

Bulgur-linzensalade met geitenkaas

met avocado en amandelschaafsel

.

Allergens:
Gluten
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Groene linzen

45 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ unit

Rode ui

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

1 unit

Avocado

1 tube

Botersla

¼ unit

Citroen

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

450 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3339 kJ
Calories798 kcal
Fat34 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate16 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7 g
Protein7 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon met ruim water in een pan met deksel. Weeg 30 gram linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Ui karamelliseren
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en suiker toe.Verhit een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in parten.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de geitenkaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige geitenkaas, citroenparten en de avocado.