Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Green lentils
45 g
Bulgur
½ piece
Red onion
10 g
Chopped walnuts
125 g
Pre-cooked beetroot
½ piece
Pear
1 piece
Little gem
25 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
Balsamic vinegar
Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg 30 g linzen per persoon af en kook, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de aangegeven hoeveelheid bulgur toe. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de walnootstukjes op middelhoog vuur. Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant.
Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de rode biet toe aan een saladekom. Verkruimel de verse geitenkaas.
Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
Voeg de bulgur, de linzen, de helft van de peer en de helft van de verse geitenkaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en de walnootstukjes erover. Garneer met de overige geitenkaas en de overige peer.