Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Onion
1 piece
Tomato
⅓ piece
[Persian] cucumber
75 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
0.17 sachet(s)
Ground coriander
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
10 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
15 g
Dried cranberries
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
¼ piece
Red chili pepper
40 g
Avocado dip
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomatenblokjes, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Voeg de ui toe aan de pan zonder olie en bak met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de ui in 6 - 8 minuten.
Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Hak de peterselie grof. Verkruimel de witte kaas.
Voeg de bulgur, de ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocadodip, geschaafde amandelen, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de rode peper. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocadodip en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.