Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten
Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

Bulgur met ras el hanout en gebakken groenten

met yoghurt-kruidendressing en witte kaas

Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

⅓ sachet(s)

Ras el hanout

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

¼ piece

Lemon

½ piece

Courgette

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2526 kJ
Calories604 kcal
Fat21.7 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate69.1 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber15.6 g
Protein24.2 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Grater
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook de bulgur, afgedekt, 10 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als het te snel droog kookt.
  • Voeg de rozijnen en 1 tl ras el hanout per persoon toe aan de bulgur en roer los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de courgette in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Halveer de champignons en snijd grote champignons eventueel in kwarten.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de champignons en courgette toe en bak in 4 - 5 minuten goudbruin.
  • Snipper ondertussen de ui. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap van 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg de ui toe en bak 4 - 5 minuten mee. Blus af met het citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Yoghurtsaus maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over diepe borden en leg de groenten erop. 
  • Besprenkel met de yoghurtsaus. 
  • Verkruimel de witte kaas over de borden.
  • Garneer met de overige verse kruiden, de amandelen en de citroenrasp.