Bulgur met geroosterde wortel en feta
Bulgur met geroosterde wortel en feta

Bulgur met geroosterde wortel en feta

met harissa, spinazie en gezouten amandelen

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Almonds
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¾ piece

Carrot

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

15 g

Harissa

65 g

Baby spinach

15 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)2914 kJ
Calories697 kcal
Fat31.8 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate68.8 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber21.2 g
Protein24.7 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Wortel roosteren
2

Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Bulgur koken
3

Bereid de bouillon in een pan (zie Tip). Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook in 10 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.

Saus maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de bulgur.

Afmaken
5

Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met bulgur. Roer steeds goed door. Hak ondertussen de gezouten amandelen grof.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Leg de geroosterde wortel erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de amandelen.