Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¾ piece
Carrot
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
75 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
15 g
Harissa
65 g
Baby spinach
15 g
Salted almonds
(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
50 g
Feta
(Contains Milk)
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
¾ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne staafjes van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een kom de wortel met per persoon: 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.
Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Bereid de bouillon in een pan (zie Tip). Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook in 10 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden, of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de bulgur.
Voeg de spinazie in delen toe aan de pan met bulgur. Roer steeds goed door. Hak ondertussen de gezouten amandelen grof.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de bulgur en calciumrijke ingrediënten zoals de feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!
Verdeel de bulgur over de borden. Leg de geroosterde wortel erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met de amandelen.