Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta
Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta

Bulgur met griezelige wortelvingers en spookachtige feta

met harissa en angstaanjagende spinazie

Maak je klaar voor een spooktaculair feest met dit gerecht! Deze herfstige smaken zijn perfect voor Halloween en brengen een angstaanjagend goede maaltijd naar je tafel. Serveer dit griezelige gerecht en zie het verdwijnen - als je durft!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Almonds
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¾ piece

Carrot

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

15 g

Harissa

65 g

Baby spinach

15 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

50 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Energy (kJ)2925 kJ
Calories699 kcal
Fat31.8 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate69.5 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber21.6 g
Protein24.7 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Wortel bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de wortel in de lengte en snijd in staafjes van 1/2 cm dik.
  • Meng de wortel in een kom met de Midden-Oosterse kruiden. Besprenkel met olijfolie en meng goed.
  • Leg de wortel op een bakplaat met bakpapier en rooster 20 - 25 minuten. Schep halverwege om en besprenkel met wat extra olijfolie indien nodig. De wortel is gaar als de uiteinden lichtbruin zijn en de binnenkant zacht.
Bulgur koken
2
  • Bereid de bouillon in een pan. Voeg de bulgur toe en kook in 10 minuten gaar. Roer regelmatig.
  • Snijd voorzichtig de feta in 'spook'-vormen (zie foto voor inspiratie!). Verkruimel de overige feta voor later als garnering (zie Tip).
  • Houd een paar amandelen heel voor later. Hak de rest grof.

Tip: Als je wilt, kun je de spookvormen overslaan en alle feta verkruimelen. Dit gaat sneller, maar is minder spooky!

Harissasaus maken
3
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Roer de honing en harissa erdoor en bak 30 seconden mee, of tot het begint te geuren.
  • Schep de saus door de bulgur toe en meng goed door elkaar. Roer daarna hand per hand de spinazie erdoorheen.
Serveren
4
  • Serveer de harissa-bulgur op borden en leg de wortelvingers en de spookachtige feta erbovenop.
  • Leg de amandelen op de wortels als 'nagels' en gebruik wat gehakte amandelen om ogen voor de spookjes te maken.
  • Garneer met de overige feta en amandelen.