Bulgurbowl met kipgehakt en sweet chili tortillachips
Bulgurbowl met kipgehakt en sweet chili tortillachips

Bulgurbowl met kipgehakt en sweet chili tortillachips

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

1 piece

Tomato

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

¼ piece

Lime

½ piece

Avocado

40 g

Chopped ​​red onion

25 g

Sweet chilli tortilla chips

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories924 kcal
Energy (kJ)3865 kJ
Fat52 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate72.7 g
Sugar5.1 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein32.4 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan with lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan. Voeg de bulgur toe en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog (zie Tip). Roer regelmatig door.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Weetje: Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.

Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Dressing maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water.
  • Meng met een vork tot een dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden.
  • Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, de tortillachips en de overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.