Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1.98 piece
Taco shells
100 g
Chicken mince with Mexican seasoning
1 piece
Tomato
85 g
Bulgur
¼ sachet(s)
Mexican-style spices
20 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
¼ piece
Lime
½ piece
Avocado
½ piece
Red onion
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden, het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water. Meng met een vork tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn een beetje pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.
Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden. Breek de taco's in stukjes. Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, de tacostukjes en de overige limoenpartjes. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.