Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes
Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1.98 piece

Taco shells

100 g

Chicken mince with Mexican seasoning

1 piece

Tomato

85 g

Bulgur

¼ sachet(s)

Mexican-style spices

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

¼ piece

Lime

½ piece

Avocado

½ piece

Red onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories987 kcal
Energy (kJ)4129 kJ
Fat55 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate81 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein34 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kipgehakt bakken
2

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.

Dressing maken
3

Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden, het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water. Meng met een vork tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn een beetje pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

Serveren
4

Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden. Breek de taco's in stukjes. Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, de tacostukjes en de overige limoenpartjes. Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.