Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Beetroot
75 g
Bulgur
(Contains Tarwe May be present Soja)
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Garlic
100 g
Chicken gyros
20 g
Labneh
(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))
40 g
Avocado dip
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers dan in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.
Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is.
Meng in een grote kom de bulgur met de rode biet. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden. Serveer met de komkommerplakjes, avocadodip en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!