Bulgurbowl met kipgyros en avocadodip
Bulgurbowl met kipgyros en avocadodip

Bulgurbowl met kipgyros en avocadodip

met rode biet, komkommer en labne

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Beetroot

75 g

Bulgur

(Contains Tarwe May be present Soja)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Garlic

100 g

Chicken gyros

20 g

Labneh

(Contains Ei, Melk (inclusief lactose))

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2635 kJ
Calories630 kcal
Fat27.1 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate57.2 g
Sugar8.2 g
Dietary Fiber13.6 g
Protein31.9 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Koken
1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers dan in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
3

Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur mengen
5

Meng in een grote kom de bulgur met de rode biet. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Serveer met de komkommerplakjes, avocadodip en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!