Bulgurbowl met kipgyros en avocado
Bulgurbowl met kipgyros en avocado

Bulgurbowl met kipgyros en avocado

met rode biet, komkommer en labne

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Beetroot

65 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Garlic

100 g

Chicken gyros

20 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

½ piece

Avocado

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

⅓ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2664 kJ
Calories637 kcal
Fat30.3 g
Saturated Fat5.1 g
Carbohydrate52.6 g
Sugar7.6 g
Dietary Fiber13.7 g
Protein31.3 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Large Bowl

Cooking Steps

Koken
1

Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.

Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers dan in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.

Bulgur koken
2

Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog (zie Tip). Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Je gebruikt niet alle bulgur in dit recept. De overgebleven bulgur kun je lekker in een lunchsalade verwerken de volgende dag. Ben je een grote eter? Gebruik dan alles en kook de bulgur in 175 ml bouillon per persoon.

Snijden en mengen
3

Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken. Snijd de citroen in partjes.

Kipgyros bakken
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is. 

Bulgur mengen
5

Meng in een grote kom de bulgur met de rode biet. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden. Serveer met de komkommerplakjes, avocadoplakken en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!