Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Beetroot
65 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Garlic
100 g
Chicken gyros
20 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
½ piece
Avocado
¼ piece
Lemon
⅓ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng 150 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes van 1 cm (zie Tip). Kook de rode biet, afgedekt, in 15 - 20 minuten beetgaar. Giet daarna af.
Tip: Wil je geen rode vingers na het schillen van de rode biet? Vet je vingers dan in met een beetje olijfolie voordat je ze gaat schillen.
Weeg de bulgur af. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog (zie Tip). Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Je gebruikt niet alle bulgur in dit recept. De overgebleven bulgur kun je lekker in een lunchsalade verwerken de volgende dag. Ben je een grote eter? Gebruik dan alles en kook de bulgur in 175 ml bouillon per persoon.
Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in plakken. Snijd de citroen in partjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de kipgyros toe en bak 6 - 8 minuten mee, of tot de kipgyros gaar is.
Meng in een grote kom de bulgur met de rode biet. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bulgur over de borden. Serveer met de komkommerplakjes, avocadoplakken en kipgyros. Garneer het gerecht met de labne en 1 citroenpartje per persoon.
Weetje: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!