Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes
Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes

Bulgurbowl met vegetarische kipstukjes

met gedroogde cranberry's, yoghurtsaus en courgette

Amandelen, vaak verward met noten, zijn eigenlijk zaden van de amandelboom (Prunus dulcis). Hierdoor behoren amandelen tot de steenvruchtfamilie, net als perziken en abrikozen!

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Egg
Soy
Milk
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

80 g

Veggie chicken pieces

(Contains Egg, Soy, Wheat)

20 g

Pre-cut onion & garlic

½ piece

Courgette

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

20 g

Dried cranberries

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Lemon

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

150 milliliters

Water

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3411 kJ
Calories815 kcal
Fat27.9 g
Saturated Fat4.9 g
Carbohydrate96.6 g
Sugar34.9 g
Dietary Fiber19.7 g
Protein34.6 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Bulgur koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe. Zet het vuur laag en kook, afgedekt, in ongeveer 10 - 12 minuten droog. Roer de bulgur daarna met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes en de citroen in partjes.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui-knoflookmix en de courgette 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de munt en de peterselie fijn. Meng de helft van de verse kruiden in een kleine kom met de yoghurt, peper en zout.
  • Meng in een saladekom de tomatenblokjes met de gedroogde cranberry's en overige verse kruiden.
Mengen
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op hoog vuur. Bak de vegetarische kipstukjes in 4 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog, voeg 1 el honing per persoon en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg de gekookte bulgur en gebakken groenten toe aan de saladekom met tomatenblokjes en meng goed.
Serveren
4
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de bulgur over kommen en leg de vegetarische kipstukjes erop.
  • Besprenkel met de munt-yoghurtsaus. Garneer met de amandelen. Serveer met de overige citroenpartjes.