Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers
Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

Bulgurbowl met warmgerookte zalmsnippers

met broccolirijst en pesto

Een gerecht vol groenten! De bulgur hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 250 gram groente binnen!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Fish
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

50 g

Broccoli rice

40 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Tomato

½ piece

[Persian] cucumber

10 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

250 milliliters

Water

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2221 kJ
Calories531 kcal
Fat33.1 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate28.8 g
Sugar4.5 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein25.3 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Bowl

Cooking Steps

Bulgur en broccolirijst koken
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan. Breng aan de kook.
  • Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door.
  • Voeg de laatste 3 minuten de broccolirijst toe.
  • Giet af indien nodig en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pesto mengen
3
  • Meng de tomaat en komkommer met de dressing.
  • Meng vervolgens de pesto door de bulgur en broccolirijst. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de broccoli-bulgur over de borden.
  • Garneer met de warmgerookte zalmsnippers en de frisse tomaat- en komkommerblokjes.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2.