Bulgurbowl met zoete varkenshaas
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas

Wist je dat onze rijst en granen verpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien, kan deze eenvoudig gerecycleerd worden! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

60 g

Bulgur

1 piece

Pork tenderloin

100 g

Spinach

15 milliliters

Basil crème

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

¼ tablespoon

Flour

to taste

Extra virgin olive oil

0.1 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories667 kcal
Energy (kJ)2790 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate56 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5 g
Protein45 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Deep Plate
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan. Halveer de courgette in de lengte en snijd in frieten van maximaal 1/2 cm dik. Meng de courgette in een kom met per persoon 1/2 el olijfolie, peper en zout.

Bakken en koken
2

Verspreid de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 15 – 20 minuten in de oven. Kook de bulgur 12 - 15 minuten in de bouillon, giet af en laat uitstomen zonder deksel. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Marinade voorbereiden
3

Meng in een diep bord de bloem met peper en zout. Wentel de varkenshaas door de bloem zodat alle kanten bedekt zijn met een dun laagje bloem. Maak in een kleine kom een saus van per persoon: 1 tl honing, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el water, peper en zout.

Varkenshaas bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkenshaas in de pan en bak in 4 minuten rondom bruin. Voeg de saus toe en bak nog 2 - 4 minuten. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken. Zet het vuur uit en laat rusten tot serveren.

Saus maken
5

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook en Italiaanse kruiden toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de bulgur toe en bak 1 minuut. Zet het vuur uit en scheur de spinazie in delen klein boven de pan. Roer door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de bulgur op de borden. Verdeel de basilicumcrème over de bulgur. Leg de geroosterde courgette en de varkenshaas erbovenop en besprenkel met de saus uit de pan. Verkruimel de witte kaas erover en voeg eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe.