Bulgursalade met biefstukpuntjes en sperziebonen
Bulgursalade met biefstukpuntjes en sperziebonen

Bulgursalade met biefstukpuntjes en sperziebonen

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

1 piece

Carrot

1 piece

Red onion

1 piece

Garlic

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

100 g

Steak tips

50 g

Green beans

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories644 kcal
Energy (kJ)2693 kJ
Fat25 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate64 g
Sugar6 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Bulgur bereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Door de bulgur en 250 gram groente bevat deze maaltijd alleen al meer dan de helft van de ADH per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.

Groenten snijden
2

Rasp de wortel grof en snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Kruidenmarinade maken
3

Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de helft van de knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.

Snijden en bakken
4

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de wortel, rode ui en de rest van de knoflook 1 minuut. Voeg de sperziebonen en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak 4 - 6 minuten.

Biefstukpuntjes bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Tip: Let op dat je de biefstukpuntjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.

Serveren
6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.