Bulgursalade met biefstukreepjes en sperziebonen
Bulgursalade met biefstukreepjes en sperziebonen

Bulgursalade met biefstukreepjes en sperziebonen

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

50 g

Green beans

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

100 g

Steak strips

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2566 kJ
Calories613 kcal
Fat21.7 g
Saturated Fat3.8 g
Carbohydrate60.4 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber16.8 g
Protein36.1 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Bulgur bereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld maar aan 60% van de ADH vezels komen per dag? Door de bulgur en 250 gram groente bevat deze maaltijd alleen al meer dan de helft van de ADH per portie! Vezelrijk eten is belangrijk voor gezonde darmen en dat is weer goed voor je afweersysteem, cholesterolgehalte en nog veel meer.

Groenten bereiden
2

Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de paprika, ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat het niet aanbakt.

Sperziebonen meebakken
3

Verwijder eventueel de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak de laatste 10 minuten mee.

Biefstukreepjes marineren
4

Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom het basilicum, de bladpeterselie, de overige knoflook en per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukreepjes met de marinade.

Biefstukreepjes bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 1 minuut rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen (zie Tip).

Tip: Let op dat je de biefstukreepjes niet te lang bakt - dit kan het vlees taai maken.

Serveren
6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukreepjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.